Förlust i sista matchen

Det blev förlust i Blue Fox herrarnas sista match i Divari. Hemmamatchen mot FBC Turku slutade 6-9 efter perioderna 2-1, 2-3 och 2-5. Blue Fox hängde bra med i två perioder, men i den tredje tog gästerna över och säkrade två poäng.

Jukka Keskisipilä blev den tredje spelaren denna säsong att nå upp till 10 mål.

Det var gästerna som öppnade målkontot vid tiden 1.14 när Markus Järvinen hittade rätt på pass av Antti Keskitalo. Hemmalaget hämtade sig snabbt och vid 3.14 kom kvitteringen. Aapo Lokasaari öppnade spelet från egna vänsterhörnet till Miikka Honkaniemi i anfallszon. Honkaniemi tog emot bollen och passade bakom ryggen till en framrusande Lokasaari som rundade målvakten och rullade in bollen i tomt mål. Vid 9.05 tog hemmalaget ledningen när Roope Mutka hittade Johnny Fredriksson med ett långt utkast och Fredriksson sprätte bollen i mål, 2-1. I periodens andra halva fick Blue Fox chansen i numerärt överläge, men man lyckades inte utöka sin ledning.

Nästan halva andra perioden hade gått före nästa protokollanteckning. Blue Fox fick frislag längs med vänsterkanten strax innanför mittlinjen. Jakob Klingenberg ställde sig vid bollen och hittade Jonathan Sjöblom som fick fritt skottläge framför motståndarmålet. 25 sekunder senare slog Santeri Urponen in en retur efter ett skott av Jussi Hoikkala från backplats och ställningen var 3-2.

Pekka Kontturi var Blue Fox bästa poängplockare denna säsong och gjorde sitt 20:e mål mot FBC Turku.

FBC Turkus Juhana Jäppilä utvisades vid tiden 35.19 för farligt spel. En minut senare sköt Niklas Paul ett skott och Pekka Kontturi slog in returen. Målet var Kontturis 20:e för denna säsong. Tyvärr reducerade gästerna endast 26 sekunder senare. Aku Kuikka fick fritt skottläge i slottet och det var han inte sen att utnyttja. Två minuter senare höll samme Kuikka sig framme och kvitterade matchen till 4-4 i numerärt överläge.

I början på tredje perioden utvisades Sami Saari, Blue Fox klarade av utvisningen, men strax därefter gick FBC Turku för första gången i matchen upp i ledning. Målet kom efter schabbel i egen zon av Blue Fox, målskytt var Aleksi Havia. Vid tiden 48.46 utökade Jussi Tammi gästernas ledning till 4-6.

Fyra minuter senare reducerade Jukka Keskisipilä till 5-6 på passning av Miikka Honkaniemi. Målet var Keskisipiläs tionde för säsongen. Tyvärr var hemmalaget inte riktigt skärpta i försvaret och endast 36 sekunder senare utökade gästerna sin ledning till 5-7 genom Jussi Tammi.

Med fem minuter kvar av matchen reducerade Anton Kallvik till 6-7 under en avvaktande utvisning. Joonas Poutanen stod för den fenomenala krosspassningen. Det här var det närmaste Blue Fox kom och FBC Turku lyckades ännu göra två mål i slutet på matchen. Först Antti Kokko på passning av Sami Tuominen och sen Santeri Urponen i tomt mål på passning av Aku Kuikka. Matchen slutade därmed 6-9.