Fortsatt kräftgång

Skriven av Mårten Andtbacka
tisdag, 14 november 2017 16:29

Kräftgången fortsatte på söndag för Blue Fox herrarna som förlorade med 7-4 på bortaplan mot Josba efter periodsiffrorna 2-1, 2-3 och 3-0.

Aapo Lokasaari gjorde ett mål och spelade fram till ett mål i bortamatchen mot Josba.

Hemmalaget inledde bättre och tog ledningen vid tiden 4.11 genom ett skott från backplatas av Miro Kämäräinen på pass av Aleksi Matikainen. Vid 6.29 åkte Miikka Honkaniemi i Blue Fox på en utvisning för obstruktion. 11 sekunder innan utvisningen var över åkte Mikael Nyvall ut för samma förseelse. Samu Juvonen utökade hemmalagets ledning till 2-0 vid tiden 9.57. Passningen stod Perttu Puska för. Vid tiden 17.50 utvisades Veeti Naakka fem minuter. I periodens absolut sista sekund lyckades Jukka Keskipilä reducera till 2-1. Aapo Lokasaari sköt ett skott och Keskisipilä slog in returen.

Blue Fox fick inleda den andra perioden i numerärt överläge. Vid 22.38 kvitterade Viktori Niemi matchen till 2-2 med ett dragskott. Niklas Paul fick passningspoängen. Tyvärr stod sig ledningen inte ens en minut. Aleksi Ahokas spelade fram till Aapo Hämäläinen som förde upp hemmalaget i en ny ledning. Vid 24.52 utvisades Aleksi Matikainen i Josba för obstruktion, men denna gång var målkranen stängd. Istället kom kvitteringen till 3-3 vid tiden 27.42. Didrik Lillas spelade lite turligt fram Aapo Lokasaari till ett skottläge i slottet och det utnyttjade han. Den här gången stod sig ledningen i en minut och två sekunder. Blue Fox backen Joonas Poutanen tappade markering på motståndaren Aleksi Ahokas som fick styra bollen mot mål. Roope Mutka parerade styrningen, men Perttu Puska var först framme på returen och slog in den. Vid 34.06 utvisades Markus Otronen för obstruktion och den här gången hann det bara gå 11 sekunder innan matchen var kvitterad. Niklas Paul sköt ett skott från högerkanten som gick i mål via Pekka Kontturis ben. Kontturi antecknades som målskytt med Paul som framspelare.

Första när knappt tio minuter var kvar av matchen kom följande protokollanteckning. Sami Saari utvisades för lyftning av klubba vid 50.34 och 30 sekunder senare fick Roope Mutka plocka bollen ur nätmaskorna. Aleksi Ahokas målskytt på pass av Perttu Puska. Vid 55.57 utvisades Jukka Keskisipilä för obstruktion och även denna gång lyckades hemmalaget hitta rätt. Veeti Naakka sköt et skott från backplats på pass av Aleksi Ahokas. Blue Fox tog genast time out och valde att plocka ut målvakten för att spela med sex utespelare mot fem. Tyvärr gav det inte önskat resultat utan istället var det matchens lirare Aleksi Ahokas (2+3) som med sitt andra mål för kvällen punkterade tillställningen. Perttu Puska (1+3) passade till målet.