Åter igen förlust med 3-6

Blue Fox herrarna har börjat prenumerera på förlustresultatet 3-6. Söndagens hemmamatch mot NST var nämligen den femte matchen denna säsong som slutade 3-6 förlust. Periodsiffrorna i matchen skrevs 1-2, 1-2 och 1-2.

Mikael Nyvall gjorde sitt första mål för säsongen och firar här med Jonathan Nilsson.

Blue Fox fick en riktig pangstart på matchen när Didrik Lillas hittade rätt efter bara 31 sekunder. Det var Aapo Lokasaari som bröt ett uppspel och Lillas kom fri mot Jarkko Monthan i motståndarmålet. Lillas sköt det första skottet på Monthan, men returen lyckades han själv slå in. Dryga två minuter in perioden kvitterade NST när Petteri Puustinen fick fritt skottläge i slottet efter en bra pass av Juho Simolin. Vid 6.57 kom gästernas ledningsmål. Samuli Huppunen slog en passning från backplats rakt in i slottet. Miikka Honkaniemi var redan med hjälp av Jakob Klingenberg nära att reda upp situationen, men när Honkaniemi skulle förflytta sig med boll mot hörnet slog Ere Laitimo till bollen som gick i mål. Där kunde Honkaniemi kanske valt att istället rensa bollen mot hörnet, men situationen uppstod så snabbt att det var svårt att ta det beslutet.
När den gästande målvakten Jarkko Monthan utvisades vid tiden 15.45 fick Blue Fox möjligheten att spela numerärt överläge, men tyvärr tog man inte vara på möjligheten. När Aapo Lokasaari utvisades fem minuter för slashing efter drygt en minut av Monthans utvisning var chansen verkligen förbrukad.

Blue Fox spelade bra i numerärt underläge och man redde ut situationen. Tyvärr utvisades Sami Saari två minuter vid tiden 24.10 och Blue Fox fick igen kämpa i numerärt underläge. Hemmalaget klarade av utvisningen och dessutom gjorde man mål. Det var Mikael Nyvall som kom igen om på vänsterkanten och sprätte upp bollen i krysset förbi Monthan. Jonathan Sjöblom antecknades för passningen. Tyvärr kunde NST återta sin ledning endast 41 sekunder senare. Saku Kuittinen spelade fram till Joona Heiskanen som slog in bollen. Det som är irriterande i situationen är att Kuittinen strax innan slår Jakob Klingenberg på klubban och på sätt får tag på bollen. Domaren står dessutom alldeles bredvid utan att upptäcka regelbrottet. Alldeles i slutskedet av den andra perioden gör juniorvärldsmästaren Joonatan Kovanen 2-4 med ett skott från vänsterkanten. Konsta Koskimies antecknas för passningen.

Didrik Lillas har precis reducerat till 3-5 på pass av Joonas Poutanen.

Blue Fox går all in i tredje perioden och man försöker med hög press spela sig till flera målsituationer. Tyvärr får man ingen tidig utdelning och istället är det gästerna som utökar sin ledning vid 47.22. Konsta Koskimies gör mål på ett frislag i slottet på pass av samme Kovanen. Med knappt tio minuter kvar av matchen lyckas däremot Blue Fox reducera. Joonas Poutanen rundar motståndarmålet och passar till Didrik Lillas som stöter bollen i mål. Trots att Blue Fox får ännu en chans till power play i slutminuterna lyckas man inte göra fler mål. Med lite mera än en minut kvar plockar man ut Roope Mutka ur målet till förmån för ytterligare en utespelare, men det ger ingen utdelning och Arto Vainikainen punkterar matchen med 3-6 i tom bur.

”Vi måste hitta lösningar och vinna de rätta matcherna” sade Jori Isomäki efter matchen. ”Vi försöker hela tiden bättra på vårt spel och jag tycker vi har gått mycket framåt. Vi har sett mycket på video under hösten och analyserat vad vi gör fel och vad vi gör bra.”
”Ett problem är naturligtvis att vi har hamnat i underläge i varje match och att vi har blivit tvungna att blotta oss i slutskedet. Med vårt spel borde man helst leda matchen efter två perioder, då tvingas motståndarna blotta sig och vi kan kontra.”
”Didrik Lillas är bäst i vårt lag för tillfället. Han vill jag lyfta upp för han har gått framåt. Han har varit väldigt bra och han har rätta energin.”
Robin Holländer spelade bara tio minuter av matchen innan han slog upp sin gamla skada i vaden. Nu kan det bli längre vila innan han kommer tillbaka. Både Johnny Fredriksson och Viktori Niemi saknades på grund av feber. Speciellt Niemis frånvaro märks i spelet i numerärt överläge där han varit något av en nyckelspelare.