Även M-Team för svåra

Även M-Team blev för svårt motstånd för Blue Fox herrarna. Söndagens match slutade 3-6 efter perioderna 1-3, 0-1 och 2-2. Det var först i tredje perioden när Blue Fox började pressa högre upp på planen som man kom bättre med i matchen.

Niklas Paul och Johnny Fredriksson gratulerar Jonathan Nilsson till 2-5 målet.

Efter matchen var Jori Isomäki på det klara med att man inte var lika energiska som dagen före. ”Vi var väldigt passiva i försvaret. Vi blev en halv sekund sena i alla situationer.”

Gästerna M-Team fick en smakstart på matchen när man gjorde mål efter bara 50 sekunder. Det var försvararen Teemu Jaakkola som hittade målet på pass av Janne Makkonen. Hemmalaget behövde bara 40 sekunder på sig att kvittera. Jori Heikkilä frispelades av Niklas Paul och gjorde inte något misstag utan gjorde sitt första mål i Divari. Vid tiden 7.33 återtog M-Team sin ledning när Janne Makkonen passade till Mikko Pasanen som fick fritt skottläge strax till höger om Blue Fox-målet. Ett par minuter senare utvisades Julius Jousi i M-Team för hög klubba, men Blue Fox kundet inte utnyttja att man fick spela med en spelare mer. Istället var det M-Team som utökade sin ledning vid tiden 12.07 när Janne Makkonen prickade målet på pass av Antti Itkonen.

I en rätt så avslagen andra period var det bara Mikko Pasanen som hittade rätt. Blue Fox hade svårt att ens komma till chanser. I slutet på andra perioden valde man därför att gå ner på två femmor.

I början på tredje perioden kom hemmalaget in på plan som ett nytt lag. Man valde att pressa högt för att skapa målchanser. Man spelade nu igen med tre femmor och in i det spelande laget kom Jonathan Nilsson och Didrik Lillas. Hög press är ofta chansartad och det skulle den visa sig vara vid tiden 45.40 när Mikko Pasanen frispelades av Niko Saarinen. Pasanen drog bollen till sidan och lyfte den över Roope Mutka i Blue Fox-målet med en backhand. Därmed hade Pasanen fullbordat sitt hattrick. Knappa två minuter senare lyckades pressen betydligt bättre. Blue Fox andra femma skapade oreda i anfallszon och Jonatan Nilsson styrde in Johnny Fredrikssons låga skott. När Simo Paulaharju i M-Team utvisades strax efteråt hade Blue Fox ett gyllene läge att knappa in på gästerna. Tyvärr är Blue Fox power play för tillfället inte av den klass det borde vara och man kunde inte på allvar skapa några farliga chanser. Framför allt passningarna i power play måste nu bli snabbare och så behöver vi också få sen mera rörelse och platsbyten. När Janne Makkonen prickade in 2-6 med 56.21 på matchuret var matchen i praktiken över. Antti Itkonen antecknades för assisten. Pekka Kontturi kom ännu åt att göra ett tröstmål vid tiden 57.58 på pass av Aapo Lokasaari och slutställningen skrevs därmed 3-6.

Jakob Klingenberg fick beröm av Jori Isomäki efter matchen.

”Vi skapade en hel del chanser i tredje perioden.” sade Jori Isomäki efter matchen. ”Tyvärr är det så att man borde få belöning inom de sju första minuterna när man pressar högt. Det här behövs för att man ska orka upprätthålla intensiteten.”

”Den första vinsten kommer när den kommer. Vi känner ingen press över det.”

”Jag tycker att Jakob Klingenberg var vår bästa spelare idag. Joonas Poutanen var också bra av backarna. Av anfallarna är det Viktori Niemi som sticker ut. Han har verkligen visat att han vill ta en plats i den spelande truppen.”