Blue Fox förlorade i genrepet

Blue Fox herrarna åkte på en knapp förlust i genrepet mot Nurmon Jymy på torsdag kväll. Matchen slutade 6-4 efter perioderna 2-1, 2-2 och 2-1. Bästa poängplockare i Blue Fox var Pekka Kontturi som stod för två mål. Miikka Honkaniemi och Mikael Nyvall gjorde ett mål på var.

Mikael Nyvall kvitterade matchen till 2-2 i början på andra perioden.

Blue Fox bjöd upp till bra spel i matchen och stundvis visade man upp mycket bra spel med boll. Tyvärr kom man aldrig upp i ledning i utan man fick jaga ur underläge. Vid ställningen 4-4 hade man bra chanser att gå till ledning, men det lyckades inte.

Jori Isomäki kommenterade att det var Blue Fox bästa träningsmatch under försäsongen. ”Vi hamnade inte i större svackor under matchen utan vi spelade bra i 60 minuter.”

Isomäki var också nöjd med det som laget skapade framåt. ”Vi skapade många mållägen och med bättre avslut hade vi vunnit.”

Även försvarsspelet ser bättre ut. ”Försvarsspelet blir bättre och bättre hela tiden och bara vi får bort våra enkla individuella misstag så blir vi ännu starkare i egen ända.”

”Inställningen i laget är just nu mycket bra och killarna krigar hårt om spelplatserna. Det blir ingen lätt uppgift för mig och Kenneth Björkholm att ta ut laget till första matchen. Det är tur att vi börjar med dubbelhelg och behöver pigga ben även på söndag.”

Kenneth Björkholm och Jori Isomäki har mycket att fundera på när de ska ut laget till seriestarten.

Blue Fox inleder seriespelet lördag 23.9 kl. 16.00 mot Lovisa Tor på hemmaplan. På söndag 24.9 kl. 16.00 är det M-Team från Helsingfors som gästar Stjärnhallen.

Mutka

Nilsson kom in istället för Heikkilä i tredje perioden. På bänken fanns Lillas, Ojala och Tuikka.