Seriekontraktet säkrat

Det var en stor vinst vi tog idag är Jori Isomäkis första kommentar när jag får tag på honom i bussen på väg tillbaka till Nykarleby. Blue Fox har nämligen säkrat serieplatsen i Divari genom att besegra ÅIF på bortaplan med 7-3 efter perioderna 3-0, 2-2 och 2-1.

Seriekontraktet säkrades mot ÅIF i Sibbo.

- Första perioden var riktigt bra av oss och vi hade också lite flyt med målskyttet säger Isomäki om den 3-0 ledning man lyckades gå upp i. ÅIF var inte alls med i matchen i den första perioden.

Målskyttar var Anton Kallvik, Mikael Nyvall och Jonatan Tynkkynen. Blue Fox hade även chansen att två gånger spela i numerärt överläge utan att lyckas utnyttja läget.

- Den andra perioden var sämre av oss fortsätter Isomäki. Vi blev sämre och sämre under periodens gång. Vi blev lite nervösa.

Blue Fox fick trots det en bra start på den andra perioden. Jonatan Tynkkynen utökade till 4-0 på pass av Tero Saaristo när Random Kramm i hemmalaget satt utvisad för slag på klubba.

Tre minuter senare ökade Anton Kallvik på till 5-0 på pass av Tobias Brännbacka under en avvaktande utvisning.

När Keni Rautio reducerade till 1-5 för hemmalaget på straff vid tiden 35.22 kom man in i matchen. Mikko Piippo prickade in ÅIF:s andra mål minuten senare.

Isomäki berättar att man lugnade ner sig i pausen och i tredje perioden var det inget snack om saken. Vi spelade så pass bra och dominerade på planen att det gick att börja njuta bakom bänken.

Robin Holländer i Blue Fox åkte på en utvisning vid tiden 42.41, men Blue Fox lyckades freda sitt mål och när Matias Kuisma i ÅIF utvisades vid tiden 44.23 tog Blue Fox vara på chansen. Tero Saaristo hittade rätt på pass av Alexander Nyman och ställningen var 2-6.

Jakob Klingenberg utvisades vid 52.15 för slag på klubba, men hemmalaget lyckades inte reducera. Vid 55.02 tog Blue Fox time out och vid 56.25 utvisades Klingenberg en andra gång.

Nu passade ÅIF på att ta ut målvakten och spela med sex utespelare mot fyra, men Blue Fox spelade uppoffrande och kunde igen freda sitt mål.

Hemmalaget tog time out vid tiden 58.32 och det gav resultat för nio sekunder senare fick Roope Mutka plocka bollen ur nätmaskorna. Antti Huovinen var målskytt på pass av Miro Herlin.

ÅIF fortsatte naturligtvis att spela med sex utespelare, men det gav inte önskad effekt. Isället var det Robin Holländer som rullade in bollen i tomt mål på pass av Roope Mutka och fastställde slutsiffrorna till 7-3.

Jori Isomäki lyfter fram hela första femman efter matchen. – Vår lagkapten Tero Saaristo visade vägen idag med sitt uppoffrande spel. Han tog rätt beslut gång efter gång.

Jori Isomäki lyfte fram Blue Fox lagkapten Tero Saaristo från matchen mot ÅIF.

När jag ber Isomäki analysera hela säsongen så börjar han med försvarsspelet. – Kollar vi på insläppta mål så har vi näst minst insläppta i hela serien. Endast Josba är bättre, det berättar att vi stått för ett mycket bra försvarsspel.

Ser vi däremot på den andra kolumnen så berättar den att vi gör minst mål i serien. Vi har haft det motigt med målskyttet och där tycker jag också att vi haft lite oflyt.

- Jag tror vi hade haft mycket att ge i ett slutspel med vårt försvarsspel och om vi hade fått lite mera flyt med målskyttet. Jag tror inte någon av den andra slutspelslagen hade velat välja oss.

- Nu tar vi en liten paus, men snart måste vi börja bygga upp laget för nästa säsong. Alla våra spelare från denna säsong kommer att erbjudas kontrakt.

- Isomäki och Kenneth Björkholm kommer att bygga laget trots att de ännu inte har något kontrakt för nästa säsong. Vi är i princip intresserade, men inget är klart till 100%.

Isomäki vill avsluta med att tacka fansen. – Vi har fått ett fantastiskt stöd den här säsongen. Vi har inte haft lika mycket publik på hemmamatcherna, men stödet har varit bättre än någonsin.

Nyvall – Saaristo – Kallvik
Brännbacka – Nyman

Holländer – Ludén – Tynkkynen
Isomäki – Klingenberg

Mutka

Blue Fox spelade matchen igenom med två femmor. Jonathan Sjöblom och Didrik Lillas fungerade som avlastare och gjorde inhopp. På bänken fanns ännu Nilsson, Vähäkangas, Ojala och Kronqvist.