Mörkret fortsatt kompakt

Mörkret är fortsatt kompakt för Blue Fox herrarna. Det blev ännu en storförlust på hemmaplan på lördag när ÅIF från Sibbo var på besök. Matchen mot ÅIF slutade 2-10 efter perioderna 0-3, 0-5 och 2-2. Två små ljuspunkter vill jag dock plocka fram. Den första är att vi lyckas spräcka nollan efter mer än 113 minuter utan mål. Det andra är att Janne Ojala gör sitt första mål i Blue Fox och Divari.

ÅIF fick Alexander Nyman och hela Blue Fox på fall.

Blue Fox inledde matchen piggt och man hade faktiskt flera bra målchanser i matchens inledning. Sen kom det en mörk stund för hemmalaget i mitten på perioden. Först frispelades Atte Huovinen av Miro Herlin och han lyfte in bollen högt förbi Roope Mutka i Blue Fox-målet. En och en halv minut senare studsade bollen oturligt fram till Kimmo Pekkanen på backplats. Pekkanen tvekade inte utan sköt ett stenhårt lågt slagskott i mål. Vid 11.23 fick Blue Fox chansen att spela i numerärt överläge efter att Jimmy Sved utvisats två minuter. Tyvärr blev det inge reducering för hemmalaget utan istället var det ÅIF som ökade på till 0-3. Målvakten Arttu Puska kastade ut bollen till Dan Forsström som tog sig förbi sin försvarare och pricksköt bollen i mål. Blue Fox fick ännu en andra chans till spel i numerärt överläge när Jimmy Sved drog på sig sin andra utvisning för kvällen vid tiden 18.17, men inte heller denna gång gav spelet i power play någon utdelning.

ÅIF:s tränare Sebastian Freudenthal konstaterade efter matchen att resultatet lika bra hade kunnat vara 3-3 eller till och med 4-3 efter första perioden om man såg till chanserna som lagen skapade. Blue Fox vann till exempel skotten i första perioden med 13-6. Sätter man däremot inte sin chanser så blir man ganska fort straffad på denna nivå. ÅIF hade dessutom väldigt bra utdelning på sina chanser i första perioden, sex skott varav tre resulterade i mål.

På lite under elva minuter i andra perioden släppte Blue Fox in fem mål och matchen var förlorad. De två första kom efter dåliga uppspel där motståndarna kunde kontra från halva plan. Det finns inget farligare i innebandy än att tappa bollen i mittzon när det egna laget är på väg framåt. De följande två på kom på kontringar från anfallszon där motståndarna fick avsluta med att slå in bollen i tomt mål. Där vid ställningen 0-7 valde hemmalaget att byta målvakt, ut med Roope Mutka och in med Anton Kronqvist. Periodens sista mål kom efter en studsande boll som Jyri Laine var först på och lyckades styra i mål vid tiden 38.38. En riktig katastrofperiod av Blue Fox.

I början av den tredje perioden fick hemmalaget äntligen en liten strimma av hopp. Vid 41.50 kom nämligen det första målet på mera än 113 minuter av spel i Stjärnhallen. Målskytten var ingen mindre än Jonathan Sjöblom med ett skott från höger backplats. Passningen antecknades Tobias Brännbacka för. ÅIF hann ännu emellan med två mål efter klara markeringsmissar. Därefter kom kvällens godbit från hemmalaget. Frislag för Blue Fox i offensiva högra hörnet. Niklas Paul petade bollen till Tero Saaristo som passar till bortre stolpen där Janne Ojala kommer smygande och får stöta in bollen i tomt mål. Målet är Ojalas första i Blue Fox och i Divari.

Janne Ojala med bollen som han gjorde sitt första mål i Blue Fox och Divari.

Direkt efter matchen medgav Jori Isomäki att man har stora problem. – Vi gör en hel del juniormisstag för tillfället. Vi har problem med spelöppningarna. Vi gör stora fel i egen zon i försvarsarbetet. Sen gör vi inte mål på våra chanser.

Isomäki utlovar också alternativ träning under den kommande veckan. – Vi ska nog hitta på något annat nu för att pojkarna ska hitta glädjen igen.