Två tunga förluster

Blue Fox herrarna spelade två matcher i helgen med två förluster som resultat. Av helgens sex perioder lyckades man komma upp i normal nivå i en av perioderna. Med det resultatet tar man inga poäng i Divari och det fick vi bevis för när Lovisa Tor var bättre med 8-4 och Josba utklassade Blue Fox med 8-0.

Niklas Paul var Blue Fox bästa spelare i helgen med 1+2 i matchen mot Lovisa Tor.

Helgens matcher var inget att hurra över skulle man kunna säga som finlandssvensk. Med tanke på att julen är i antågande kunde man också säga att helgens matcher inte var något att hänga i julgranen. Förlust med 4-8 mot Lovisa Tor efter perioderna 2-0, 1-4 och 1-4. Förlust med 0-8 mot Josba efter perioderna 0-4, 0-1 och 0-3.

I lördagens match var det Lovisa Tor som stod för motståndet. Blue Fox spelade bra i den första perioden och man ledde med 2-0. Anton Kallvik stod för det första målet i numerärt överläge på pass av Tero Saaristo. Niklas Paul utökade till 2-0 med sitt första mål i både Blue Fox och Divari när dryga minuten återstod av första perioden. Målet kom på en retur från Johnn Fredrikssons skott.

Efter den första perioden tog det mesta av det roliga slut. Jere Jokinen reducerade till 2-1 vid tiden 28.17. Jonatan Tynkkynen förde upp Blue Fox i en ny tvåmålsledning en och en halv minut senare. Niklas Paul spelade fram. Tyvärr stod sig inte den ledningen speciellt länge. 35 sekunder senare reducerade Tommi Taimisto och drygt en och en halv minut efter det var ställningen 3-3 när Jere Jokinen gjorde sitt andra mål för kvällen. Spelande tränaren Peik Salminen passade till båda målen. I slutet på den andra perioden övertog Lovisa Tor ledningen och den skulle man inte ge tillbaka. Blue Fox tappade boll i mittzon och Lovisa Tor vände spelet snabbt. Jouko Sumén drev upp bollen längs med vänsterkant och passade in i mitten till Jonas Hällfors som direktsköt bollen i mål.

Lovisa Tor utökade sin ledning tidigt i den tredje perioden efter Tommi Taimistos andra mål för kvällen. Fem minuter senare utvisades Jesse Tolvanen och det behövde Blue Fox bara 24 sekunder för att utnyttja. Tero Saaristo och Niklas Paul förde upp bollen i anfallszon. Paul passade till Saaristo som drog iväg ett av sina patenterade dragskott och Niko Nordström i Tor-målet hade inte en chans, men där tog det roliga slut för Blue Fox-fansen. Blue Fox hade fortfarande häng på motståndarna med 12 minuter kvar att spela. Vid tiden 49.00 utvisades Anton Kallvik för slag på klubba. 28 sekunder senare hade Jere Jokinen fullbordat sitt hat trick på pass av Peik Salminen. När Andreas Hietala satte 4-7 ett par minuter senare kändes det som att matchen var avgjord. Blue Fox tog time out vid 57.08 och man spelade utan målvakt så fort tillfälle gavs. Tyvärr gav det ingen utdelning utan istället var det Tommi Taimisto som utnyttjade läget och fullbordade sitt hat trick när han satte bollen i tomt mål.

Mutka

På bänken fanns Björkholm, Ojala, Hedman och Kronqvist som oanvända avbytare.

Målsammandrag

Från nederlag till nederlag

Jonatan Tynkkynen omringad av tre Josba-spelare. Juho Väisänen längst till vänster.

Söndagens match mot Josba fick en näst intill katastrofal inledning. Redan efter 19 sekunder fick Roope Mutka plocka bollen ur nätmaskorna för första gången. Ville Laasonen målskytt på pass av Aleksi Ahokas. Efter dryga tre minuter utvisades Mikael Nyvall och uppförsbacken blev ännu brantare för hemmalaget. Josba kom till skott från högerkanten, Roope Mutka räddade i första läget men bollen lämnade kvar framför honom och när han kastade sig över bollen så studsade den in i mål. Oturligt så det förslår. Vid 8.06 utvisades Mikael Nyvall för obstruktion. Denna gång behövde Josba bara 22 sekunder för att utöka sin ledning. Roope Mutka fångade upp en studsande boll och skulla öppna med ett kast till Tero Saaristo. Eetu Sorvali kom emellan och bröt utkastet, gjorde en skottfint och sköt bollen i mål. Jori Isomäki hade inget annat alternativ än att ta time out för att lugna leden. Tyvärr kunde Josba ännu utöka sin ledning under den första perioden när Aapo Hämäläinen sköt 0-4 från vänsterkanten.

Den andra perioden innehöll endast en protokollanteckning. Aleksi Ahokas prickade in 0-5 på passa av Jesse Reijonen.

I den tredje perioden kunde Josba fastställa slutresultatet till 0-8. Först var det Aleksi Ahokas som fullbordade sitt hat trick med att göra 0-6 och 0-7. Eetu Sorvali avslutade målskyttet med fyra sekunder kvar av matchen i numerärt överläge.