Niklas Paul ny i Blue Fox

Niklas Paul stiger in som ny spelare i Blue Fox herrlag. Niklas med ett förflutet i Esport Oilers juniororganisation har via studier vid Svenska Handelshögskolan i Vasa kommit sig till Blue Fox.

Niklas Paul är en Esport Oilers-produkt.
Foto: Mårten Andtbacka

Jag träffar Niklas efter Blue Fox derbymatch mot Nurmon Jymy. Han börjar med att säga att han gärna hade varit med i matchen på lördag. – Jag hade väldigt gärna varit med och spelat redan idag.

Niklas född 1994 berättar att han är en riktig Oilers -produkt och att han gått igenom alla juniorgrupper från 10 år till att han avslutade som A-junior säsongen 2014-2015. – Jag gjorde min militärtjänstgöring sista året som A-junior så jag hann inte spela så många matcher.

Innebandyn har alltid varit nummer ett för Niklas även om han också spelat både badminton och fotboll.

Förra säsongen var något av ett mellanår för Niklas som studerade vid Öppna Hanken i Helsingfors samtidigt som han spelade innebandy med Tuomarilan Urheilijat i division 5. – Jag hade några kompisar i det laget så därför blev det division fem även om det var för dålig nivå på den serien.

När Niklas kom till Vasa för sina studier så tränade han några veckor med SB Vaasa, men fick inte kontrakt. – Efter det fick jag via en kompis veta att det finns ett annat lag som kan vara intresserat av nya spelare. Jag har nu tränat med Blue Fox i 4-5 veckor och jag har tyckt om träningarna jättemycket. Lagandan tycker jag är jättebra här i Blue Fox och det är något som är viktigt för mig.

– Jag ser mig själv som anfallare säger Niklas. I A-juniorerna i Oilers spelade jag back, men jag spelar helst i anfallet. Jag tycker själv att man får ut mera av mig på det sättet.

Tekniken, skottet, snabbheten och spelögat ser Niklas som sina styrkor. – Avsluten borde jag bli bättre på. Jag borde var lugn och kylig i de situationerna.

Niklas har av naturliga skäl inte så bra koll på de andra lagen i Divari, men tror ändå att Blue Fox är ett lag för slutspelet.
– Vi är kanske inte seriens mest tekniska lag, men lagandan kommer att föra oss till slutspelet.

Jori Isomäki beskriver Niklas Paul som en speluppläggare. – Han har ett bra skott på samma gång som han är bra på att hitta passningsvägar. Han är kylig och så har han blicken uppe hela tiden. Fysiken ser jag att han behöver bättra på, men han är inte långt efter det övriga laget.

Niklas kontrakt är på 1+1 år, vilket betyder att vi kan få se honom åtminstone två säsonger i Blue Fox om båda parterna trivs med varandra.

Jori lovar att Niklas går rakt in i den spelande truppen i söndagens match mot FBC Turku. – Det kan jag lova redan nu att han går in i truppen, men det är lite oklart ännu i vilken roll.

Niklas Pauls spelarprofil

Välkommen på söndagens match mot FBC Turku som börjar kl. 15.00!