Team Thorengruppen lite för svåra

Team Thorengruppen var denna gång lite för svårt motstånd för Blue Fox. Det blev slutligen förlust med 2-9 efter perioderna 0-5, 1-0 och 1-4. Team Thorengruppen öppnade matchen i ett rasande tempo som Blue Fox hade svårt att hänga med i.

Colin Björkholm hoppade in i den tredje perioden och gjorde Blue Fox andra mål.

Det blev något av en chocköppning för Blue Fox när Team Thorengruppen ganska enkelt kunde gå ifrån till en 5-0-ledning i den första perioden. Den stora skillnaden mellan lagen var att Team Thorengruppen rullade boll väldigt snabbt och ofta med första beröringen. När det kom till avsluten var man i Thorengruppen också väldigt effektiva. Blue Fox släppte in Thorengruppen alldeles för lätt i slottet.

Thorengruppens tränare Tomas Hugosson-Wallgren var också väldigt nöjd med den första perioden. – Vi gör en fantastisk första period, men jag vill ge beröm åt Blue Fox. De kommer ut som ett nytt lag i andra perioden och är faktiskt bättre än oss. Jag tycker faktiskt att Blue Fox kunde ha haft bättre utdelning på sina lägen i andra perioden.

Blue Fox tränare Jori Isomäki erkänner att man hade problem med tempot i första perioden. – Trots att vi hade pratat om det före match så hade vi problem. Vi fick se att det kan gå riktigt snabbt i innebandy när det går snabbt. Vi var lite sena in i alla situationer i egen försvarszon i första perioden och det drabbade även vårt anfallsspel som inte fungerade.

Blue Fox kom precis som Hugosson-Wallgren konstaterade ut som ett nytt lag till andra perioden. Blue Fox spelade bättre och efter William Sundelins reducering till 1-5 kom man ännu bättre in i matchen. Jakob Klingenberg drev upp bollen längs med vänsterkanten och passade in till William Sundelin i mitten, Sundelin sköt ett lågt skott som gick i mål förbi Thorengruppen-målvakten som inte hann med i sidledsförflyttningen.

I början på tredje perioden hade Blue Fox flera chanser att reducera, men det lyckades inte. Istället var det Thorengruppen som utökade sin ledning. Blue Fox kunde reducera ännu en gång och nu var det Colin Björkholm som var i farten. Björkholm fick bollen i offensiva högra hörnet och tog en lång löpning förbi hela Thorengruppen-försvaret. Därefter avlossade han ett lågt skott som gick in vid bortre hörnet. Robin Holländer antecknades för passningspoängen.

I slutet på matchen gjorde Thorengruppen ett par mål och slutställningen blev därmed 2-9.

Jori Isomäki var nöjd med de unga spelarna i laget. - William Sundelin gör ett mål och spelar riktigt bra idag. Axel Hedman är bra på backen och Johannes Vähäkangas gör ett bra inhopp. Vi måste nu inför seriestarten jobba med powerplay och boxplay.

Team Thorengruppens tränare Tomas Hugosson-Wallgren berättade att han var mycket nöjd med lagets vistelse i Nykarleby. – Vi gjorde en bra match mot SPV på lördag och jag är väldigt nöjd med vår prestation. Vi har en del nya killar i laget och det här har varit en bra resa för dem att komma in i laget. Tyvärr har vi bort några ordinarie spelare och det var synd att de inte kunde följa med på resan.

Hugosson-Wallgren berättade att man mött SPV tre år i rad under försäsongen. – Första året tror jag vi fick stryk med 11-1, förra säsongen förlorade vi med 5-1 och nu vann vi med 5-4 efter förlängning så det är jag väldigt nöjd med.
Hugosson-Wallgren ser den största skillnaden mellan svensk och finländsk innebandy i det fysiska spelet. – Om vi skulle spela på det sättet som tillåts här hemma i Sverige så skulle vi sitta utvisade hela tiden. Det skiljer en hel del på sättet hur man använde kroppen. Sen ser jag att t.ex. SPV spelar mera med fart medan vi spelar med struktur och tanke. Däremot är jag imponerad av de finländska lagens sätt att spela anfallsspel. Där tycker jag att man har flera varianter än vad svenska lag har. Man har flera alternativa lösningar.

På onsdag kommer Team Thorengruppen att möta IBK Dalen i DM-final och det blir något av Davids kamp mot Goliat. – Ja, vi är något av lillebror i jämförelse med IBK Dalen säger Hugosson-Wallgren. Vi har varit 2-3 år i DM-final mot dem och förlorat med uddamålet. Vi ska göra allt för att störa dem denna gång, synd bara att vi har ett par viktiga spelare som är skadade.

Hugosson-Wallgren avslutar med att tacka för helgen i Finland. – Det har varit en fantastiskt bra helg för oss. Vi har fått fantastiskt bra service och nästan blivit bortskämda. Ett stort tack till Blue Fox för arrangemangen.