Blue Fox föryngras

Blue Fox herrlag fortsätter sin föryngringsprocess från förra säsongen. De tre mest rutinerade spelarna stiger åt sidan och Blue Fox fyller på från den yngre ändan.

Axel Hedman, Johannes Vähäkangas och William Sundelin lyfts upp från de egna leden.
Foto: Mårten Andtbacka

 

Johnny Ojala, Mikael Enlund och Jori Isomäki meddelade efter förra säsongen att de gjort sitt på näst högsta nivå i innebandyfinland. När jag får en pratstund med huvudtränare Jori Isomäki konstaterar han att det är de mest rutinerade spelarna som stiger åt sidan. – Glädjande är det att det finns flera ivriga unga killar som vill ta plats i laget. Nu får vi se vart den yngre generationen räcker. Åtminstone vill pojkarna träna och utvecklas.

Blue Fox nyckespelare är enligt Jori Isomäki flera till antalet. – Roope Mutka kommer att få ett större ansvar mellan stolparna, men jag vill att Anton Kronqvist ska utmana honom om speltid.

På backplats har vi fem nyckelspelare i Alexander Nyman, Rami Isomäki, Tobias Brännbacka, Jakob Klingenberg och Jonathan Sjöblom. Den egna junioren Axel Hedman och try out-spelaren Janne Ojala kämpar om den sjätte backplatsen. Vi har kvalitet på backsidan, men vi tål inte skador.

 


Tobias Brännbacka, Staffan Roslund och try out-spelaren Janne Ojala.

 

Framåt är det naturligtvis Anton Kallvik och Tero Saaristo som är våra nyckelspelare. De är våra två vassaste anfallare. Johnny Fredriksson och Robin Holländer har tränat bra och jag väntar att de tar ett steg framåt. Didrik Lillas gjorde också en bra första säsong i Divari och vi förväntar oss att han utvecklas.

Isomäki berättar att Jonatan Tynkkynen och Jonathan Nilsson har kontrakt med Blue Fox, men att de i måndags ryckte in i det militära och därmed är det borta från innebandyn i 6 månader. – Trots det ska vi inte räkna bort dem.

Blue Fox har lyft upp den unga trion Johannes Vähäkangas (f. 1999), William Sundelin (f. 1999) och Axel Hedman (f. 2000) i representationslaget och Isomäki ser potentialen i dem. – Deras fysiska kondition räcker till, det har vi fått bevis för i våra tester, men vi får se hur de klarar av matchtempot i Divari.

I den nya truppen finns också en intressant spelare i form av den före detta skidåkaren Staffan Roslund som de två senaste säsongerna spelat med Blue Fox II. Staffan är en intressant viljespelare säger Isomäki. – Han har kraft och löpvilja och jag tror att han kommer att klara sig i division 1.

Blue Fox tränar för tillfället sex gånger i veckan och det kommer man att fortsätta med utan paus. Isomäki säger att det ännu finns utrymme om någon ny spelare vill komma och visa upp sig. – Det är ingen panik och vi är nöjda med den trupp vi har till vårt förfogande, men vi säger inte nej om någon är intresserad.

Alla som vill se det nya Blue Fox kan göra det lördag 16.7 kl. 16.00 i Jeppo när representationslaget möter Jeppo FF i en fotbollsmatch.

 


Anton Kronqvist, Roope Mutka och Teemu Lillrank vaktar Blue Fox-målet nästa säsong.

 

Målvakter
Roope Mutka
Anton Kronqvist (SB Vaasa/SB Vaasa B-jun)
Teemu Lillrank (med i träningsringen)

 

Utespelare
Jakob Klingenberg
Alexander Nyman
Rami Isomäki
Jonathan Sjöblom
Tobias Brännbacka (TPS)
Axel Hedman (Blue Fox II/Blue Fox B-jun)
Janne Ojala (try out)
David Krokvik (Blue Fox II/Blue Fox B-jun/med i träningsringen)
Johnny Fredriksson
Robin Holländer
Mikael Nyvall
Anton Kallvik
Colin Björkholm
Jonathan Nilsson (militärtjänstgöring)
Jonatan Tynkkynen (militärtjänstgöring)
Didrik Lillas
Tero Saaristo
William Sundelin (Blue Fox II/Blue Fox B-jun)
Johannes Vähäkangas (Blue Fox II/Blue Fox B-jun)
Staffan Roslund (Blue Fox II)
Jack Nylund (Blue Fox II/Blue Fox B-jun/med i träningsringen)
Jere Koskela (SB Vaasa B-jun/med i träningsringen)

 

Ledarstaben
Jori Isomäki, huvudtränare
Kenneth Björkholm, tränare
Henry Kallvik, massör