Alexander Nyman på landslagsuppdrag

Jag ringde på tisdag kväll upp Alexander Nyman för att få lite kommentarer om den kommande landslagssamlingen med U19-landslaget. Alexander övernattar hos Mathias Brännbacka i Helsingfors och när jag får tag i honom ser de på Champions League-matchen Manchester United – CSKA Moskva.

Alexander Nyman på hemmaplan, innan avfärden mot Helsingfors.

U19-landslaget ska träffas kl. 10.00 på onsdag morgon i Arena Center och Alexanders första målsättning är att hitta till rätt ställe. – Det ska bli roligt att träffa laget och grabbarna. Så gott som alla som är med har varit med på innebandyförbundets samlingar och läger som jag varit med på. Lite nervös är jag naturligtvis, men det är helt som det ska vara. Jag känner mig förväntansfull inför imorgon.

Vid den senaste samlingen som Alexander deltog i var spelare födda både 1997 och 1998 delaktiga. – 98:orna har jag varit på läger med senaste tre-fyra åren så de är alla bekanta, men det är nog bara känt folk.

Det är 21 spelare som är kallade till U19-landslaget. Av dessa är 17 från de stora orterna, nämligen Uleåborg, Tammerfors, Åbo och Helsingfors. Två är från Tavastehusområdet, en spelare från Joensuu och så har vi Alexander från lilla Nykarleby. – Jo, i de här kretsarna betraktas jag nog som bonden även om jag i Nykarleby inte räknas som det. Däremot är det intressant att de flesta känner till Nykarleby, Blue Fox, att vi brukar ha mycket publik på våra hemmamatcher och att det är bra stämning på våra hemmamatcher. Jag tror inte att det är så många som kan pricka in Nykarleby på kartan, men Blue Fox är känt i innebandy-Finland.

Om lagkamraterna är bekanta så är motståndet fullständigt obekant för Alexander. – Jag vet att vi ska möta Tjeckien, Schweiz och Sverige, men jag känner inte till någon enskild spelare. Vi har på de tidigare samlingarna sett på video från landskamper för att dels få en inblick i motståndarnas spel, men också för att bekanta oss med det internationella tempot. Jag har förstått att det är högt tempo och att domarna tillåter fysiskt spel som många brukar vara ovana med till att börja med. Jag tror inte det fysiska spelet ska vara något problem för mig och där har jag nog en fördel av att jag spelar i Divari mot seniorer istället för att spela i A-juniorernas FM-serie. Spelet i Divari är mera fysiskt.

Det Alexander vet om programmet för onsdagen är att det är samling kl. 10.00. – Vi borde flyga till Tjeckiens huvudstad Prag kl. 17.50, sen lär det bli buss till Brno, där matcherna ska spelas. Jag antar att vi har någon träning vid Arena Center innan vi åker. Det kommer också att bli utdelning av kläder och så ska vi säkert äta något innan vi åker. Det blir säkert också någon form av program för att svetsa samman gänget både imorgon och på torsdag. Det är ju inte så mycket extra tid före första matchen på fredag.

Alexander avslutar med att hälsa till fansen och föreningsfolket här hemma. – Jag vill tacka för stödet så här långt. Det är många som har önskat mig lycka till och vill följa med hur det kommer att gå för mig. Det är roligt.

Matchprogram och resultat hittar du på Internationella innebandyförbundets hemsida.

Matcherna kommer att direktsändas gratis via http://florbal.tvcom.cz/.

Läs också: Alexander Nyman till juniorlandslaget.