Vilken helg!

Vilken helg Blue Fox herrarna bjöd på! Fyra poäng av fyra möjliga på bortaplan mot LaSB och ÅIF. Herrarna besegrade på söndag kväll ÅIF med 4-1 efter perioderna 1-0, 2-0 och 1-1.

Blue Fox firar efter att slutsignalen gått i Sibbo.

Vi är grymma försvarsmässigt säger tränaren Kenneth Björkholm när vi når honom i bussen på väg hem från matchen mot ÅIF. – Vi har två supermålvakter den här helgen. Mikael Enlund var enormt bra idag.

Enlund räddade idag 14 av 15 skott vilket ger räddningsprocenten 93,33.

Vi hade fyra olika målgörare idag igen fortsätter Björkholm. – Det är precis så vi vill ha det. Bra spridning på målskyttet för tillfället.

Tero Saaristo öppnade målskyttet för Blue Fox i den första perioden. Timo Salo och Ville Rynnäs ökade på i period två och i den tredje perioden kunde Jori Isomäki fastställa slutresultatet 4-1 i numerärt överläge. Däremellan hade Kenneth Myllyniemi reducerat för ÅIF.

Vi gick runt på 15 utespelare säger Björkholm. – Vi spelade med fem backar, men Jonatan Tynkkynen spelade som fjärde spets och hoppade in för att ge avlastning åt de andra tre spetsspelarna. Det var bara fyra sista minuterna som vi gick ner på två femmor.

Björkholm vill inte lyfta fram någon enskild spelare förutom Enlund som redan blev nämnd. – Det här var igen en laginsats.

Eftersom ÅIF drog på sig åtta tvåminutersstraff och Blue Fox bara lyckades göra ett mål i numerärt överläge måste vi fråga hur situationen är med spelet i power play? – Vi tar ingen stress över det säger Björkholm. – Lyckas vi vinna matcher trots att vårt power play inte fungerar så är det helt okej. Vi får jobba vidare på det och förbättra oss till nästa match.

I den tredje perioden hade ÅIF fem tvåminutersutvisningar och Blue Fox fick chansen att spela fem mot tre i två minuter utan att lyckas göra mål.

Blue Fox fick tilldömdes också en straff vid tiden 42.03. Tero Saaristo fick förtroendet att skjuta straffen, men det blev tyvärr inte mål.

Några Blue Fox-fans var på plats för att visa sitt stöd.

Nyvall – Saaristo – Kallvik
Rynnäs – Nyman

Ojala – Holländer – Salo
J.Isomäki – Klingenberg

Ludén – Fredriksson – Björkholm
R.Isomäki

Tynkkynen spelade som tionde anfallare och avlastade Salo och Björkholm på spets. På bänken fanns Lillas, Niemi, Nilsson och Mutka.