Blue Fox tog fin skalp

Blue Fox herrarna tog ikväll en fin skalp när man besegrade LaSB på bortaplan med 5-2 efter perioderna 1-0, 1-1 och 3-1. Ett riktigt styrkebesked av oss säger Jori Isomäki när vi ringer upp honom.

Roope Mutka var igen säkerheten själv mellan stolparna i Blue Fox-målet.

Det var laginsatsen som avgjorde fortsätter Isomäki. – Vi släpper inte in ett enda mål i spel fem mot fem. Dessutom har vi fem olika målgörare från tre olika kedjor. Vi har bra bredd på målskyttet för tillfället. Precis som vi vill ha det. Sen är Roope Mutka i målet litet av pricken över i:et, han är den enskilda spelare som jag vill lyfta fram lite extra.

Isomäki medger att Blue Fox hade lite problem med LaSB under matchen tio första minuter. – Sen tog vi över mer och mer.

Första målet kom efter 17.40 och det var Jakob Klingenberg som gjorde det på pass av Didrik Lillas. I mitten på den andre perioden utvisades Timo Salo och precis när man klarat av hans utvisning tilldömdes LaSB en straff. LaSB plockade fram sin straffspecialist Antti Sihlman som kunde kvittera matchen. Vid 37.20 kunde Timo Salo föra upp Blue Fox i en ny ledning på pass av Johnny Ojala och 26 sekunder senare drog LaSB på sig en utvisning och Blue Fox fick avsluta perioden i numerärt överläge.

Det var än en gång ”pelimiesten kymppi”, eller de tio sista minuterna som avgjorde matchen. Vid 52.21 gjorde Tero Saaristo 3-1 på pass av Mikael Nyvall. Strax därefter utvisades Jakob Klingenberg för slag på klubba och hemmalaget kunde reducera till 3-2. Vid 56.18 gav Anton Kallvik Blue Fox en ny tvåmålsledning på pass av Alexander Nyman. I följande byte, vid 57.00, satte Robin Holländer det matchavgörande 5-2-målet på pass av Timo Salo. Hemmalaget tog naturligtvis time out för att göra en sista anstormning. LaSB lyckades inte skapa något tryck och 19 sekunder senare utvisades Heikki Hätönen för slag på klubba.

Blue Fox visa på styrka när man redan besegrar det andra favorittippade laget på bortaplan.
Fem olika målgörare i en sån här match, det visar på bredd.
Roope Mutka övertyga ännu en gång. Är han seriens bästa målvakt för tillfället?
De unga pojkarna i Blue Fox fortsätter att övertyga. Nyman och Lillas hade båda varsin passningspoäng och Björkholm gjorde ännu en bra match som spets i tredje femman.