Helg i både dur och moll

Helgens matcher gick i både dur och moll för Blue Fox herrarna eller egentligen gick de i moll och dur. Lördagens hemmamatch mot Erä Akatemia slutade nämligen med en 4-6 förlust efter perioderna 1-0, 3-4 och 0-2. I söndagens match mot SBS Wirmo skärpte sig hemmalaget och matchen slutade 5-4 efter perioderna 4-1, 0-3 och 1-0.

Johnny Fredriksson belönades med guld och Didrik Lillas med brons i söndagens match.

Lördagens match mot Erä Akatemia började så bra. Hemmalaget tog ledningen i mitten av den första perioden genom Anton Kallvik på pass av Alexander Nyman. Sen utvisades Jori Isomäki 5 minuter för en något märklig situation. När Alexander Nyman dessutom drog på sig en utvisning, fick Blue Fox visa sig på styva linan och spela med 3 mot 5 i två minuter. Laget redde upp hela situationen och kunde gå till periodpaus med en 1-0 ledning.

I den andra perioden gick Blue Fox ifrån till en 3-0 leding efter mål av Mikael Nyvall och Johnny Fredriksson. Erik Helenius reducerat till 3-1 för Erä Akatemia, men Tero Saaristos replik kom endast 9 sekunder senare och Blue Fox hade en 4-1 ledning.

Sen inträffade hemmalagets två svarta minuter. Mellan tiden 33.02 och 34.54 släppte man in tre mål och matchen var utjämnad. I den tredje perioden avgjorde Erä Akatemia efter mål av Aapo Kakkola och Sauli Taipale. Blue Fox tog naturligtvis time out och plockade ut Mikael Enlund i slutet, men det gav ingen utdelning och poängen åkte iväg till Helsingfors.

Nyvall – Saaristo – Kallvik
Rynnäs – Nyman

Ojala – Fredriksson – Holländer
J.Isomäki – Sjöblom

Pollarinen – Nilsson – Salo
R.Isomäki – Klingenberg

Söndagens match mot SBS Wirmo hade en snarlik inledning som lördagens match mot Erä Akatemia. Hemmalaget gick denna gång upp i en 4-1 ledning redan i den första perioden. I den mittersta perioden kvitterade SBS Wirmo, men denna gång kunde hemmalaget avgöra genom att göra ett mål i den tredje perioden.

Blue Fox öppnade målskyttet redan vid tiden 1.58 när Johnny Fredriksson fick fritt skottläge i slottet efter fint förarbete av Didrik Lillas. Fem och en halv minut senare kunde SBS Wirmo kvittera genom Joakim Ervast. 2-1 målet för hemmalaget var ett självmål som kom efter att Anton Kallvik spelat in bollen i mitten och den gick in via fötterna på en motståndare. 3-1 gjordes i numerärt underläge efter att Johnny Ojala hållit i bollen och spelat fram bollen i exakt rätt ögonblick till Jakob Klingenberg som fick tomt mål. Med två sekunder kvar av den första perioden tilldömdes Blue Fox en straff efter att Alexander Nyman gjort en offensiv räd i numerärt underläge. Tero Saaristo fick förtroendet att skjuta straffen och med ett kyligt avslut förde han upp Blue Fox i en 4-1 ledning.

I den andra perioden kom SBS Wirmo ikapp efter två mål av Joakim Ervast, som därmed fullbordade sitt hat trick och ett mål av Antti Keskitalo.

Mikael Nyvall avgjorde matchen i den tredje perioden efter att Anton Kallvik fört upp bollen längs med högerkanten och passat in den i mitten till en framrusande Nyvall. SBS Wirmo tog naturligtvis ut målvakten i slutet och man försökte få till stånd en kvittering, men närmare än en ribbträff kom man inte.