Tero Saaristo fortsätter trots allt med Blue Fox

Tero Saaristo har idag undertecknat ett kontrakt med Blue Fox för den kommande säsongen. Det såg länge ut som att Saaristo skulle välja hemstadens SB Vaasa, men valet föll trots allt på Blue Fox och Saaristo säger själv att det känns som att komma hem igen.

Tero Saaristo har undertecknat kontrakt för den kommande säsongen.
Foto: Mårten Andtbacka

Direkt efter förra säsongen började rykten surra att Tero Saaristo hade skrivit kontrakt med SB Vaasa och så var också fallet säger han själv. – Jag hade kontrakt med SB Vaasa, men det revs i samförstånd.

Nu är kontrakt i stället skrivet med Blue Fox och den naturliga frågan är hur det känns. – Det känns som att komma hem igen. Jag är stolt över att bära den blåa skjortan och vi är som en enda stor familj i Blue Fox.

Saaristo medger att försäsongen inte varit optimal för hans del. – Jag har spelat några fotbollsmatcher, men annars har det varit ganska dåligt. Dagens match mot TU blir väl tredje gången som jag har klubba i hand efter förra säsongen. Jag blir nog tvungen att träna lite extra nu för att jag ska vara i skick till säsongsstarten.

Saaristo tror inte det är någon nackdel att en del av laget har bytts ut inför den nya säsongen. – Vi får en yngre trupp och det är bara för dem att visa att det vill ta en plats i laget. Om alla lyfter sig ett snäpp så ska det här bli riktigt bra. Vi ska nog kämpa om en plats i play off.

Jag hoppas att publiken ska hitta lika bra som tidigare till Stjärnhallen och att det ska vara mycket ljud på läktarna avslutar Saaristo.

Saaristo har på 2 säsonger och 52 matcher stått för 70+34=104 poäng med Blue Fox. Totalt har Saaristo spelat 169 matcher i division 1 med 209+113=322 poäng som saldo. Saaristo har även erfarenhet från 8 matcher i Salibandyliiga med FBT Pori säsongen 2011-2012 där det blev 9+0=9 poäng.