Fyra ivriga ynglingar

Vi kan idag presentera fyra nya kontrakt med en kvartett ivriga ynglingar. Det är frågan om Colin Björkholm, Didrik Lillas, Jonathan Nilsson och Alexander Nyman som alla skrivit på för Blue Fox representationslag.

Nilsson, Lillas, Nyman och Björkholm kämpar alla om speltid i representationslaget.
Foto: Mårten Andtbacka/Regi: Johnny Fredriksson

17-årige Alexander Nyman som har mest Divarierfarenhet säger att det känns bra att ha skrivit under sitt första kontrakt. Försvarsspelaren Nyman har nämligen tidigare spelat med representationslaget som juniorspelare. Han säger också att det känns väldigt vuxet att ha kontrakt. – Nu gäller det bara att få undan sommarträningarna så att vi kommer till matcherna som vi väntar på.

Nyman säger att målsättningen för den kommande säsongen är att göra sitt bästa. – Jag vill hjälpa laget så mycket som möjligt. Jag vet att det kommer att komma sämre matcher, men jag vill ta lärdom från dem.

Nyman deltog i maj i innebandyförbundets Pohjola läger, där han blev vald till lägrets MVP och vi frågar naturligtvis vad han har för tankar kring det. – Jag är nöjd med min insats på Pohjola lägret. Tränarna som fanns på plats sade på det inledande mötet att de vill se fysiskt spel och där tyckte jag att jag klarade mig bra.

Anfallaren Colin Björkholm född 1996 är en annan spelare som fått nosa på Divaritempot i några matcher. Han säger att det ska bli roligt att vara med i truppen och målsättningen är att ta en plats i den spelande truppen trots att han skiftesjobbar i sommar.

Jonathan Nilsson född 1997 beskriver sig själv som en seriös spelare. – Jag har aldrig förväntat och krävt så mycket av mig själv som jag gör denna säsong. Det kommer att bli en fin säsong och det är ett härligt gäng att spela med. Min målsättning är att få känna på Divaritempot.

I sommar jobbar anfallaren Nilsson med att plocka gurkor och grönsaker samtidigt som han förfinar sin bondbränna. – Med lite tur håller brännan i sig till säsongsstarten avslutar Jonathan med ett flin.

Didrik Lillas född 1998 tycker också att det ska bli en rolig säsong. – Det ska bli roligt att själv få lira och testa på Divari efter att man kollat på matcherna i många år. Min målsättning är att jag ska bli starkare och säkrare med boll.

Lillas har tidigare spelat både anfallare och back, men han tror att han får axla anfallarens roll i representationslaget. – Jag tror jag får spela i anfallet. Jag tror jag har mera att ge där och att jag har mera att bidra med. Sen så tror jag inte riktigt att tränarna vågar spela mig i försvaret ännu.

I sommar skopar Lillas glass i glasskiosken på torget och han har på klart vad som är kundernas favorit. – Vit choklad är den sort vi säljer mest av, men min egen favorit är mintkola.

Tränaren Jori Isomäki säger att tränarteamet ville erbjuda Björkholm, Lillas, Nilsson och Nyman kontrakt så att de ska känna att de på riktigt är en del av laget. – Det fanns också önskemål från pojkarnas håll om att få kontrakt. Det här betyder samtidigt att de har samma rättigheter och skyldigheter som alla andra i laget. De förväntas ställa upp på talko på samma sätt som de andra herrspelarna.

När spelarna egenskaper kommer på tal har Isomäki en klar bild av sina adepter. – Alexander Nyman kommer att ha en väldigt viktig roll i vårt lag. Han kommer att vara en av våra viktigaste backar och han får en ännu större roll. Alla såg redan förra säsongen att han håller hög Divariklass.

– Jag förväntar mig att Colin Björkholm ska producera mål. Hans styrkor är skottet och snabbheten. Jag hoppas att han kan använda sina styrkor också mot hårdare motstånd.

– Didrik Lillas och Jonathan Nilsson är båda något av all-round spelare. De är inte dåliga på någonting men har inte heller någon egenskap som sticker ut. Där känner jag att de behöver höja sig lite inom alla områden för att nå upp till Divarinivå.

– Björkholm, Lillas och Nilsson är spelare som inte ännu är vana med de hårda och tuffa backar som spelar i Divari. Det kommer att bli en omställning för dem.

Det såg ett tag ut som vi skulle ha problem att få ihop ett lag, men nu ser det betydligt bättre ut säger Isomäki. – Vi kommer att få en bred och hård trupp och konkurrensen om speltid kommer att bli stentuff. För att slå sig in i truppen kommer det att krävas både tålamod och vilja.