Säsongen tog slut i Helsingfors

Blue Fox herrarnas säsong tog slut på tisdag kväll i Helsingfors när man förlorade den tredje och avgörande kvartsfinalen mot M-Team med 6-3 efter perioderna 1-1, 2-0 och 3-2.

Tero Saaristo var poängmässigt Blue Fox bäste spelare i kvartsfinalerna med 3+1.

Den tredje kvartsfinalen följde samma mönster som de övriga. Den första perioden var jämn målmässigt och slutade 1-1. Sampo Laukkala öppnade målproduktionen för hemmalaget vid tiden 4.45. I slutet på perioden, vid tiden 18.41, kunde Tero Saaristo kvittera på pass av Samir Mountassir.

I den andra perioden drog Blue Fox på sig två utvisningar och M-Team utnyttjade båda. Det var backarna Niko Mäkinen och Kim Karjalainen som pangade in varsitt slagskott. Blue Fox fick också chansen att spela numerärt överläge i den andra perioden, men man kunde inte utnyttja läget. Därmed var ställningen 3-1 till M-Team efter andra perioden.

Blue Fox fick en pangstart på den tredje perioden. Endast 10 sekunder hann ticka iväg på matchklockan innan Jukka Keskisipilä slog i reduceringen till 3-2 på pass av Johnny Ojala. Vid 49.31 fick Blue Fox ett gyllene läge att kvittera matchen när Timo Elomaa utvisades två minuter för obstruktion, men tyvärr gick det inte som planerat. Visa Rikala bröt en passning och kom ensam med Mikael Enlund i Blue Fox-målet. Rikala gjorde inte något misstag och istället för en kvittering för Blue Fox blev det en tvåmålsledning för hemmalaget. Johnny Ojala åkte också på en utvisning, men denna gång kunde man freda sitt mål. Vid 55.39 tog Blue Fox time out och 1 minut och 20 sekunder senare var matchen reducerad till 4-3 efter ett slagskott av Samir Mountassir på pass av Tero Saaristo. Blue Fox valde naturligtvis att plocka ut Mikael Enlund ur målet, men denna gång gav det inte samma resultat som i lördagens match. Först kunde Visa Rikala rulla in bollen i tomt mål och ställningen var 5-3. Med 19 sekunder kvar av matchen kunde Niko Mäkinen ännu utöka till 6-3 med en långboll.

Matchkommentarer

Blue Fox hade chansen att komma ikapp i den tredje perioden, men man gjorde några ödesdigra misstag.
Andra femman var Blue Fox bästa formation i både denna match och hela matchserien.
Det var verkligen små marginaler i denna matchserie, men M-Team var aningen bättre på att utnyttja sina chanser.
I varje match i serien hade Blue Fox en lite sämre period som M-Team kunde utnyttja.
Mikael Enlund, 85,87%, hade bättre räddningsprocent än Ossi Rannala, 83,61%, trots det gick M-Team segrande ur matchserien.