Förlust i kvartsfinal 2

Det blev förlust i kvartsfinal 2 för herrarna. M-Team vann matchen med 4-2 efter perioderna 1-1, 2-0 och 1-1. Blue Fox hade sina chanser, men som precis som tidigare denna säsong har man oerhört svårt att vinna på hemmaplan.

Anton Kallvik var hemmalagets bästa poängplockare med 1+1.

Det syntes direkt från första tekning att detta var en slutspelsmatch. Tempot i matchen var ett helt annat än i serielunken och det fysiska spelet var också på en annan nivå. Matchens först amål kom i den femtonde matchminuten. Allt började med en bra brytning av Mikael Nyvall på vänsterkanten. Nyvall lyckades springa sig fri och passade in till mitten där Anton Kallvik kom rusande och satte bollen i nät bakom en chanslös Ossi Rannala i M-Team-målet. En och en halv minut senare utvisades Samir Mountassir för slag på klubba. M-Team plockade in sin första kedja med Reunamäki, Itkonen och Makkonen kryddade med Mäkinen och Karjalainen på backen. En minut behövde M-Team på sig för att kvittera matchen. Reunamäki hade bollen på vänsterkanten och sökte Itkonen på bortre stolpen, men bollen damp istället ner framför Makkonen i slottet. Makonen petade bara till bollen som rullade in vid stolproten. Ställningen efter första perioden var 1-1.

Den första minuten i den andra perioden bjöd på många chanser i båda ändar av planen. Vid 22.08 utvisades Mikko Malinen i M-Team för slag på klubba, men Blue Fox kunde inte utnyttja det numerära överläget. Fem minuter senare var det M-Team som istället tog ledningen i matchen. Sampo Laukkala fick ganska ostört trampa in framför mål och lyfte in bollen högt över Mikael Enlund. Där spelade Blue Fox tredje femma alldeles för dåligt försvarsspel när man släppte in en motståndare mellan back och stolpe. Nio minuter senare ökade M-Team på till 3-1. Antti Itkonen och Riku Reunamäki startade ett frislag i offensiva vänstra hörnet. Samtidigt rusade backen Jens Riska mot bortre stolpen och Reunamäki hittade honom med en perfekt passning och Riska fick rulla in bollen i tomt mål. Där sov Blue Fox andra femma och man tappade markering. Med 16 sekunder kvar av perioden drog Niko Mäkinen på sig en utvisning för farligt spel och Blue Fox fick avsluta perioden i numerärt överläge. Inget mål av Blue Fox och ställningen förblev 3-1 till M-Team.

Blue Fox fick inleda den tredje perioden i numerärt överläge. Chansen såg ut att rinna ut i sanden, men alldeles i slutet lyckades man med en fin kombination. Jori Isomäki passade ner längs med vänsterkanten till Anton Kallvik i offensiva vänstra hörnet. Kallvik förlängde med första beröringen in i slottet där Jukka Keskisipilä stötte in bollen högt över Ossi Rannala. Vid 44.44 åkte Antti Itkonen ut för slag på klubba och Blue Fox fick en chans till kvittering, men det ville sig inte för hemmalaget. Båda lagen hade chanser, men M-Team behöll sin 3-2-ledning. Vid 58.57 tog Blue Fox time out och man plockade ut Mikael Enlund ur målet. Med drygt 20 sekunder kvar av matchen tappade Tero Saaristo bollen och en M-Team-spelare var på väg att rinna igenom. Saaristo valde att stoppa honom med regelvidriga metoder och M-Team tilldömdes en straff. Riku Reunamäki fick förtroendet och efter några dragningar kunde han lyfta in 4-2 med en backhand.

Blue Fox var inte sämre i denna match, men man var inte lika bra på att utnyttja sina chanser.
Målsättningen var att hålla M-Teams första femma utan boll och att spela fysiskt hårt mot dem. Det lyckades inte i den andra perioden som M-Team dominerade och där avgjordes också matchen.
Mikael Enlund var bra mellan stolparna, men det var också Ossi Rannala i motståndarmålet.
Andra femman med Nyvall, Saaristo och Kallvik i anfallet samt Mountassir och Nyman i försvaret var Blue Fox bästa lagdel.
Under matchen såg Blue Fox lite, lite tröttare ut än motståndarna och det var kanske det som stod bakom de två ödesdigra baklängesmålen i andra perioden.
Kvartsfinalspelet fortsätter nu med match i Helsingfors på tisdag. Det krävs en ny bragd om Blue Fox ska klara sig vidare till semifinal.
Vi hälsar alla östertbottningar i Helsingforsregionen välkomna till Ruskeasuon ArenaCenter kl. 18.30 på tisdag. Kom ihåg att klä er i blått!