Tung förlust i Lammi

Blue Fox åkte på en tung förlust i Lammi på söndag kväll. LaSB var bättre med siffrorna 8-2 vilket betyder att det blir svårt för Blue Fox att nå en fjärde plats i tabellen. Fjärde platsen hade inneburit hemmaplansfördel i den första omgången av slutspelet.

Anton Kallvik var en av de som lyckades bäst i helgens två matcher.

Den första periodens enda mål gjorde av hemmalaget när matchen var dryga fyra minuter gammal. Trots att både Alexander Nyman och Sami Saari drog på sig varsin utvisning klarade Blue Fox att freda sig från flera baklängesmål.

Direkt i början av den andra perioden fick Blue Fox möjligheten att spela i numerärt överläge, men inte heller de lyckades dra nytta av fördelen av att ha en spelare mera på planen. Istället var det Roope Kainulainen som kontrade in en 2-0 ledning för hemmalaget vid 26.47. 45 sekunder senare fick Kaapo Kettunen plocka bollen ur maskorna i hemmamålet. Anton Kallvik stressade till sig bollen längs med högerkanten och han sköt ett skott i steget som på något sätt sökte sig i mål. 1,5 minut senare hade hemmalaget återtagit sin tvåmålsledning. Miikka Pentikäinen förde upp bollen längs med vänsterkanten och avlossade ett skott. Returen studsade ut till Roope Kainulainen som slog in den med riktig golfswing. I det efterföljande bytet drog Mikael Nyvall på sig en utvisning för slag på klubba, men också denna gång klarade Blue Fox av att reda upp situationen. Med fem minuter kvar av perioden kunde samme Nyvall reducera till 2-3 när han stötte in bollen från närhåll på pass av Tero Saaristo. När Saaristo utvisades för slag på klubba vid tiden 37.25 klarade inte Blue Fox av att stå emot. Rasmus Kainulainen fick ett bra skottläge efter fint förarbete av Tino Nivala och ställningen var 4-2 vid tiden 38.46.

Den tredje perioden hann bara bli 31 sekunder gammal när Juuso Kainulainen stressade Alexander Nyman till ett misstag och spelade fram bollen till sin bror, Roope Kainulainen som kunde direktskjuta bollen i mål. Blue Fox fick två möjligheter att spela numerärt överläge. Det första läget lyckades man inte utnyttja och under det andra numerära överläget gick det ännu värre. Roope Kainulainen fick chansen att driva upp med bollen längs med högerkanten. När han kom över mittlinjen valde han att korsa planen och samtidigt sköt han ett skott som gick in vid bortre stolpen. Vid 55.56 tog Blue Fox time out och man plockade ut Mikael Enlund ur målet. Tyvärr gav det inte önskade effekt trots att Blue Fox hade ett frislag i slottet. Tyvärr fungerade inte frislagsvarianten och Tino Nivala i hemmalaget var snabb att reagera och han slog in bollen i det tomma Blue Fox-målet. Med en sekund kvar av matchtiden kom den sista spiken i kistan när Rasmus Kainulainen drev upp med bollen längs med högerkanten och sköt ett lågt skott förbi Mikael Enlund i Blue Fox-målet.