Krossen i Masku

Blue Fox herrarna krossade på lördag eftermiddag SBS Masku med 16-8 efter perioderna 3-4, 4-1 och 9-3. Speciellt Anton Kallvik var på målhumör, han gjorde 5 mål och assisterade till 2 mål i matchen. En höjpunkt var också att Alexander Nyman fick göra sitt första mål i Divari.

Alexander Nyman öppnade sitt målkonto i Divari.

Blue Fox fick en bra start på matchen och ledde med 2-0 efter dryga tre minuter. Målgörare var Johnny Ojala och Tero Saaristo. Tyvvärr slappnade man av efter det och 10 minuter senare var det hemmalaget som var i förarsätet med en 4-2 ledning. Anton Kallvik kunde ännu reducera till 3-4 vid 16.42 i den första perioden.

Den andra perioden hann bli drygt 28 minuter gammal innan Samir Mountassir kvitterade för Blue Fox på pass av Mikael Nyvall. När Joni Lempiäinen i hemmalaget drog på sig en utvisning vid 30.36 fick Blue Fox chansen i numerärt överläge. Johnny Ojala behövde 1 minut och 7 sekunder på sig för att föra upp Blue Fox i en ny ledning. Tero Saaristo fick passningspoängen. Därefter hann Joni Lempiäinen emellan med ett mål innan Alexander Nyman med sitt första mål någonsin i Divari såg till att föra upp bortalaget i en 6-5 ledning. Anton Kallvik fick assistera. Därefter drog hemmalaget på sig två raka utvisningar och den andra resulterade i ett mål för Blue Fox trots att den kom med bara 28 sekunder kvar av perioden. Anton Kallvik hittade rätt på pass av Tero Saaristo. Ställningen var därmed 7-5 till Blue Fox efter två perioder.

Efter 1 minut och 12 sekunder i den tredje perioden hade Blue Fox utökat ledningen till 9-5 efter mål av Ville Rynnäs och Samir Mountassir. Johnny Ojala och Anton Kallvik agerade framspelare. Hemmalaget tog då time out och man lyckades göra två snabba mål innan Jakob Klingenberg ökade på till 10-7 för Blue Fox. Jonathan Sjöblom assisterade. Samtidigt bytte SBS Masku målvakt, Janne Nurminen steg av till förmån för Joni Lehtinen. Anton Kallvik gjorde både 11-7 och 12-7. Tero Saaristo passade till det första målet och Jukka Keskisipilä till det andra. I den 55:e spelminuten smällde det till riktigt ordentligt. Först var det hemmlaget som reducerade till 8-12 vid 55.02. Johnny Ojala utökade till 13-8 på pass av Ville Rynnäs vid tiden 55.19. Vid 55.58 kom ännu 14-8 målet som gjordes av Anton Kallvik på pass av Mikael Nyvall. Blue Fox lyckades ännu göra två mål innan matchen var över. Jonathan Sjöblom och Tero Saaristo var målskyttar på pass av Johnny Fredriksson och Samir Mountassir.