Thriller i Stjärnhallen

Lördagskvällen bjöd på en riktig thriller i Stjärnhallen. När 37.12 var spelat ledde hemmalaget med 8-2 mot LaSB, men bortalaget lyckades knappra in på övertaget och vid 46.46 var ställningen 8-7. Då slog Ville Rynnäs till med sitt fjärde mål för kvällen. Matchen slutade 10-8 efter perioderna 3-0, 5-5 och 2-3.

Ville Rynnäs var dagens hjälte med 4+1 och inledande sång av nationalsången.

Matchen fick en speciell inramning när båda lagen marscherade in tillsammans efter Finlands flagga. Några dagar före matchen hade det gått rykten att nationalsången skulle sjungas av en hemlig sångare. Överraskningen var stor när speakern presenterade Ville Rynnäs, men Rynnäs behöver inte skämmas över sin insats. Den följdes nämligen upp av fullständig urladdning där han var inblandad i det mesta som skedde på planen och han slutsaldo blev 4+1.

Efter en och en halv minut spelad av matchen öppnade Ville Rynnäs sitt målkonto för säsongen. Skott från vänster backplats upp i bortre krysset på pass av Anton Kallvik. Efter dryga fem minuter ökade Jukka Keskisipilä på till 2-0 på pass av Alexander Nyman. När 8.36 hade spelats fick Johnny Fredriksson skottläge i höga slottet, han gjorde en piruett och sköt ett dragskott vid bortre stolpen. Tränarteamet i LaSB kände sig tvingade att ta time out och man plockade ut Kaapo Kettunen ur målet för att ge plats åt Ilari Nykänen. Efter matchen erkände tränaren Jussi Sihvonen att det kanske inte var rätt beslut och att det inte ändrade på matchbilden ännu i det skedet, men något var man tvungen att göra för att väcka laget.

I början av den andra perioden utvisades Mikael Nyvall för hög klubba. LaSB behövde knappt en minut i numerärt överläge för att reducera till 3-1. Målskytt var Topi Koskinen på pass av Rasmus Kainulainen. En intressant detalj är att Topi Koskinens far Jari Koskinen i tiderna spelade två säsonger för Blue Fox i Salibandyliiga. Ville Rynnäs utökade till 4-1 vid tiden 26.08. Strax därefter utvisade Heikki Hätönen för hakning, men istället för att utöka sin ledning, så släppte hemmalaget in ett mål i numerärt överläge. Roope Kainulainen pressade fram bollen bakom Blue Fox-målet och spelade vidare till Tino Nival framför mål. Nival stötte in bollen högt förbi Roope Mutka. Med två snabba mål kunde hemmalaget dra ifrån till 6-2. Målskyttar var Jonathan Sjöblom och Tero Saaristo. Vid 33.21 utvisade Rasmu Kainulainen för farligt spel och igen erbjöds Blue Fox chansen att utöka sin ledning i numerärt överläge. Tyvärr verkar det ha fullständigt låst sig för de blåa när det kommer till power play. Inte ett mål så långt ögat kan nå. Istället var det Ville Rynnäs som ökade på till 7-2 vid tiden 35.58 och samtidigt fullbordade han sitt hat trick. Dryga minuten senare drev Samir Mountassir upp bollen från egen planhalva ända till motståndarslottet, där han avlossade ett skott. Nykänen räddade, men Johnny Fredriksson slog in returen. 8-2 till Blue Fox i det läget och hemmlaget såg ut att ha vinsten som i en ask. Tyvärr var den inte det. Innebandy är en märklig sport på det viset. Motståndarna behöver bara få lite vittring för att det ska blir farligt. Endast 9 sekunder efter 8-2-målet reducerade Rasmus Kainulainen till 8-3. I den sista halvminuten av andra perioden gjorde LaSB två mål och det var match igen. Först sköt Miikka Pentikäinen ett dragskott från backplats vid tiden 39.30. I periodens sista sekund tilldömdes LaSB en straff och fram stegade Antti Sihlman för att presentera sin patenterade zorro-straff. Därmed var ställningen 8-5 efter andra perioden.

I den tredje perioden startade LaSB starkt för nu hade man verkligen rygg på hemmalaget. Vid 43.02 tilldömdes LaSB sin andra straff för kvällen. Den här gången fick Tino Nivala chansen, men straffen mislyckades. Alexander Nyman fick därmed sätta sig på syndabänken och LaSB fick spela numerärt överläge. Igen en gång var firma Kainulainen och Koskinen i farten. Rasmus Kainulainen passade från högerkant till Topi Koskinen i slottet och Koskinen sköt direkt på pass. När Vili Näveri prickade in ett skott från vänsterkanten vid tiden 46.46 kändes det väldigt darrigt. Skulle bortalaget verkligen lyckas vända denna match? Som tur var drog Ilari Nykänen i mootståndarmålet på sig en utvisning och Blue Fox fick lite andrum, men igen gav spelet i power play ingen utdelning. Istället var det Ville Rynnäs med sitt fjärde mål för kvällen såg till att ställningen blev 9-7. När Anton Kallvik frispelades av Jonathan Sjöblom vid tiden 57.20 och rullade in bollen under motståndarmålvakten med en hand på klubban kändes det som att matchen var avgjord. LaSB plockade naturligtvis ut sin målvakt, men mer än ett mål lyckades man inte göra och när lagkaptenen Heikki Hätönen drog på sig en utvisning vid tiden 58.44 var matchen slutligen avgjord.