Blue Fox knep två poäng i Siilinjärvi

Blue Fox besegrade på söndag SB Welhot i Siilinjärvi 6-4 efter perioderna 2-1, 3-1 och 1-2. Segern var viktig eftersom Blue Fox nu har häng på toppen i tabellen.

Henry Backman kontrade in 4-1-målet i matchen mot SB Welhot.

Kuopiolaget SB Welhot hade valt att förlägga helgens båda hemmamatcher till Siilinjärvi. På lördag lyckades man besegra M-Team från Helsingfors, men på söndag bjöd Blue Fox på för svårt motstånd. Hemmalaget öppnade matchen bäst och pressade Blue Fox till ett par misstag. När 4.24 hade spelats gjorde Jonni Koskinen 1-0 med ett skott från backplats, Iiro Lankinen fick passningspoängen. I den andra halvan av den första perioden jämnade spelet ut sig och vid tiden 13.52 kunde Jukka Keskisipilä slå in returen på Alexander Nymans skott. När matchuret hade tickat fram till 16.10 höll sig samma Keskisipilä framme och förde upp bortalaget i ledning med 2-1. Jori Isomäki antecknades för assisten.

4.07 in i den andra perioden utökade Mikael Nyvall bortaledningen till 3-1 på pass av Sami Saari. I det efterföljande bytet, vid tiden 24.50, utvisades Jori Isomäki för slag på klubba. Blue Fox fick en olycklig start på spelet i numerärt underläge och 16 sekunder senare tilldömdes hemmlaget en straff. Iiro Lankinen fick förtroendet, men Mikael Enlund i Blue Fox-målet drog det längre strået. Därmed fick Samir Mountassir istället sona två minuter i utvisningsbåset för liggande spel. Blue Fox visade på stor kampvilja och man lyckades freda sitt mål trots två mans underläge. Istället kunde blårävarna utöka sin ledning på en kontring där Henry Backman satte bollen i mål på Mikael Nyvalls passning. Matchuret hade då hunnit fram till 29.44. en och en halv minut senare var ställningen 1-5. Igen en gång var det en kontring som gav resultat. Målskytt Anton Kallvik på pass av Ronnie Ludén. Vid tiden 33.46 reducerade SB Welhot till 2-5 genom Iiro Pitkänens slagskott på pass av Olli Taskinen. Samtidigt utvisades Tero Saaristo 2+10 minuter för osportsligt uppträdande. Robin Holländer fick sitta av Saaristos tvåminuters straff, medan 10 minutersutvisningen var personlig.

Vid 46.27 utökade Samir Mountassir bortaledningen till 6-2. Mountassir tog en utflykt från backplats och trampade in i slottet och sköt ett skott som gick in vid bortre stolpen. Ville Rynnäs spelade fram till Mountassirs åttonde mål för säsongen. Eero Vepsäläinen kunde reducera för SB Welhot vid tiden 50.52 efter flertalet returer. Matti Turunen fick passningspoängen. Vid tiden 52.39 utvisades både Janne Pitkänen i SB Welhot och Mikael Nyvall i Blue Fox 2+10 minuter för osportsligt uppträdande. Vid 54.20 tog hemmalaget time out och från 55.45 spelade man utan målvakt, först fem mot fyra och sen sex mot fem. Vid tiden 57.14 gav chansningen utdelning när man reducerade till 4-6 genom Aleksi Viinikainen på pass av Olli Taskinen. Hemmlaget fortsatte att spela utan målvakt från 57.20 fram till matchens slut, men det gav inte utdelning trots att Tero Saaristo utvisades för slag på klubba vid tiden 59.29. Efter matchens slut, vid tiden 60.00 tilldelades Tero Saaristo ännu ett straff på två minuter för protest.

Ojala – Saaristo – Keskisipilä
J.Isomäki – Nyman

Ludén – Holländer – Kallvik
Mountassir – Rynnäs

Nyvall – Sjöblom – Backman
Saari – Klingenberg

När Saaristo åkte på sin 2+10 minuters utvisning, tog Nyvall hans plats i första femman och Fredriksson kom in tredje femman. Holländer skadade vaden i tredje perioden och då tog Fredriksson hans plats.