Blårävarna käkade stål

Blårävarna käkade stål när de besegrade Steelers i Tavastehus med 3-2 ikväll i en målsnål match efter perioderna 1-1, 2-1 och 0-0.

Mikael Enlund var för kvällen bäst i Blue Fox. Enlunds räddningsprocent i matchen var fenomenala 93,55%.

Steelers kunde inleda målskyttet vid tiden 8.09 när Ville Lastikka slog in en studsande boll framför mål. Vid 10.37 utvisades Mikael Nyvall för obstruktion, men Blue Fox kunde klarade det numerära underläget utan bakslag. Vid 17.03 kunde blårävarna kvittera matchen efter en kontring som avlsutades av Samir Mountassir på pass av Mikael Nyvall. Ställningen slutade 1-1 efter första perioden.

Blue Fox fick en bra start på den andra perioden. När 1.32 hade spelats av den andra perioden förde Anton Kallvik upp Blue Fox i ledning. Robin Holländer antecknades för assisten. Tyvärr varade ledningen i bara två minuter. Steelers kvitterade genom Daniel Megyaszais retur på Oskari Koljonens skott. Vid 24.10 utvisades Miro Maunula i hemmalaget för farligt spel och Blue Fox fick chansen i numerärt överläge. 1.12 minuter senare var bollen i mål. Jori Isomäki hade bollen i offensiva högerhörnet, passade den till Johnny Ojala på backplats och Ojala förlängde genast till Tero Saaristo som drog till på direkten. Blue Fox hade återtagit ledningen. Andra perioden bjöd inte på flera protokollanteckningar och ställningen var 2-3.

Trots att båda lagen hade sina chanser i den tredje perioden så förblev ställningen 2-3. Steelers tog time out vid tiden 57.58 och målvakten Jaakko Vahtokari plockade man ut vid tiden 58.12.

Ojala – Saaristo – Keskisipilä
J.Isomäki – Nyman

Fredriksson – Holländer – Kallvik
Saari – Klingenberg

Nyvall – Sjöblom – Backman
Mountassir – Rynnäs

Efter ungefär halva matchen kom Ludén - Nyström - Lehtinen in istället för tredje kedjan.