Blue Fox krossade SB Welhot

Blue Fox krossade serieledarna SB Welhot i dagens match i Stjärnhallen. Slutsiffrorna skrevs 9-1 efter perioderna 2-0, 3-2 och 4-1. Tero Saaristo tog en något ovanlig roll som framspelare i hemmalaget och var bäste poängplockare med 1+5. Han sekonderades väl av kedjekamraterna Johnny Ojala med 4+1 och Jukka Keskisipilä med 3+1.

Första kedjan fick fira många gånger i matchen mot SB Welhot.

Hemmalaget startade matchen bra och man hade flera vassa målchanser i inledningen. Med dryga fyra minuter spelade får Petri Lesch i motståndarmålet bjuda på en riktig reflexräddning när Henry Backman slår bollen mot mål med en backhand. Jukka Keskisipilä var ett ständigt orosmoment för motståndarbackarna när han pressade dem till misstag. Vid 9.20 spelat drog SB Welhot på sig en utvisning för för många spelare på plan. Blue Fox lyckades inte göra mål med sin något nykomponerade power play-formation. Johnny Fredriksson hade denna gången fått chansen att spela numerärt överläge med Jori Isomäki, Johnny Ojala, Tero Saaristo och Jukka Keskisipilä. Vid 12.49 kan hemmalaget däremot starta målfabrikationen. Mikael Enlund gör en räddning och uppfattar att Johnny Ojala rör sig framåt på vänsterkanten. Enlund kastar ut bollen till Ojala som tar ner den och skjuter ett dragskott förbi Petri Lesch i motståndarmålet. Vid 15.12 har Blue Fox första kedja lekstuga med SB Welhot. Tero Saaristo har bollen i slottet och frispelar Johnny Ojala vi vänstra stolpen. Lesch räddar Ojalas första försök, men på returen är han chanslös. Blue Fox dominerar stort i den första perioden och det är målvakten Petri Lesch som håller med SB Welhot i matchen. Blue Fox kunde ha haft en betydligt större ledning efter första perioden.

I den andra periodens inledning jämnar spelet ut sig en aning och SB Welhot skapar flera chanser. Drygt 24 minuter in i matchen har Blue Fox en kanonchans att ta en tremålsledning. SB Welhot gör en snabb spelvändning och Eero Vepsäläinen kommer fri på högerkanten. Vepsäläinen lyckas tråckla in bollen förbi Enlund i Blue Fox-målet. Janne Pitkänen får passningspoängen. Vid 26.43 kan Blue Fox återta sin tvåmålsledning. Blue Fox första kedja skapar fullständigt kaos framför motståndarmålet. Alexander Nyman skjuter ett skott från högerkanten. Returen studsar till Johnny Ojala som slår bollen mot mål, Jukka Keskisipilä plockar upp den följande returen och skjuter ett skott från vänsterkanten. Bollen studsar till Tero Saaristo som slår in den med en backhandvolley. Knappa två minuter senare kan Tero Korhonen reducera för SB Welhot. Iiro Pitkänen lägger in bollen på mål från högerbackplats. Bollen studsar strax före Mikael Enlund som inte lyckas greppa den och Tero Pitkänen är första på den förlupna bollen och kan slå in den i mål. Vid 34.41 åker Janne Pitkänen i SB Welhot på en utvisning för farligt spel. Blue Fox behöver bara 9 sekunder i numerärt överläge för att återta tvåmålsledningen. Tero Saaristo passar till Johnny Ojala på vänster backplats och Ojala skjuter ett slagskott som går in via bortre stolpen. Ojala är därmed tremålsskytt. Vid 36.09 utvisas Anton Kallvik för slag på klubba, men SB Welhot kan inte utnyttja läget. Istället är det Blue Fox som med bara 17 sekunder kvar av perioden kan utöka till 5-2. SB Welhot-spelarna slutar i princip spela när de får ett frislag emot sig och Tero Saaristo kan spela fram till Jukka Keskisipilä som rullar in bollen i tomt mål. Blue Fox utökar sin ledning i den andra perioden medan SB Welhot allt mera koncentrerar sig på att kritisera domararbetet. Speciellt Janne Pitkänen i motståndarlägret går väldigt het på domarna.

Blue Fox fortsätter den tredje perioden där den andra slutade. Första kedjan håller i bollen, länge, länge och plötsligt går man till anfall. Tero Saaristo blir frispelad på högerkanten och han zorrar bollen i närmsta stolpen. Vid 43.07 åker Iiro Pitkänen ut för farligt spel. Blue Fox plockar in sin power play-formation. Jori Isomäki passar vid tiden 44.14 från vänsterkanten till Tero Saaristo på högerkanten, Saaristo skjuter direkt och Johnny Fredriksson kan slå in returen. Ställningen är därmed 6-2. 7-2 kommer fyra minuter senare. Tero Saaristo får bollen bakom mål och passar in den i slottet där Johnny Ojala kommer med fart och stöter in den i mål. Vid 50.06 kommer följande kalldusch för bortlaget. Alexander Nyman skjuter ett skott från höger backplats och Jukka Keskisipilä slår in returen. Detta var Alexander Nymans första poäng i Divari, men vi räknar med att det inte blir hans sista. SB Welhot tar time out och resten av matchen plockar man ut Petri Lesch så fort tillfälle ges. SB Welhot lyckas inte skapa några större farligheter trots att man spelar sex mot fem. Matchuret har hunnit fram till 57.58 innan man kan reducera till 8-3. Jonni Koskinen breddar från vänsterkanten till Riku Tuononen som direktskjuter från högerkanten. Slutresultatet 9-3 fastställs vid tiden 58.41 när Johnny Ojala pressar loss bollen från en Welhot-back och serverar Jukka Keskisipilä som får slå in bollen i tomt mål och därmed blir även Keskisipilä tremålsskytt i matchen.

Idag hade vi den puls och glädje som vi sökt efter på träningarna säger Markus Åbb efter matchen. Motståndarna hade sin bästa chanser i andra perioden, men annars var det vår match. Kan vi få upp samma puls i varje match så blir det här riktigt bra. Idag var det första kedjan och vårt power play som gjorde poängen, men andra och tredje kedjan gjorde viktigt jobb. De tröttade ut motståndarna med fysiskt spel, vilket gjorde att första kedjan fick mera utrymme för sitt spel. Kim Nyström och Ronnie Ludén var på läktaren idag, men kommer in i den spelande laguppställningen i matchen mot Erä Akatemia som startar kl. 16.00 på söndag i Stjärnhallen.

Ojala – Saaristo – Keskisipilä
J.Isomäki – Nyman

Fredriksson – Holländer - Kallvik
Saari – Klingenberg

Kronqvist – Nyvall – Backman
Rynnäs – Mountassir

I den tredje perioden kom Sjöblom in istället för Kronqvist. Med 10 minuter kvar tog Lehtinen över istället för Fredriksson i andra kedjan. Kallvik gick då ut på vänsterkant och Lehtinen spelade på spets.