Blue Fox förlorade första hemmamatchen

Blue Fox förlorade lördagens match mot M-Team med 2-4 efter perioderna 0-1, 2-1 och 0-2. Matchens sista mål kom i sista sekunden när Blue Fox plockat ut målvakten Mikael Enlund.

Samir Mountassir har inlett säsongen starkt och belönades som hemmalagets bästa spelare.

Matchen mellan Blue Fox och M-Team inleddes väldigt avvaktande. Båda lagen väntade ut det andra lagets misstag. Blue Fox hade en del dåliga ingripanden i egen zon, vilket gav M-Team några gratischanser. Bortalaget kunde ta ledningen efter 10.39. Janne Makkonen jobbade loss bollen i högra offensiva hörnet, han passade bollen bakåt längs med sargen till Antti Itkonen som passade in till mitten där Riku Reunamäki stod redo med sin bössa. Mikael Enlund hann inte med i sidledesförflyttningen och Reunamäki sköt in bollen högt i mål. Hemmalaget gjorde en dålig första period och man var alldeles för passiva.

Blue Fox kom ut som ett nytt lag till den andra perioden. Man var betydligt mera aktiva och försökte verkligen ta tag i händelserna. Vid 22.29 åkte Sami Saari i Blue Fox på en utvisning för slag på klubba, men hemmalaget fredade sitt mål. Dryga sju minuter in i perioden kunde Blue Fox kvittera. Hemmapubliken klappade igång ett uppspel och Blue Fox etablerade tryck i motståndarzon. Ville Rynnäs hade från sin backplats sökt sig ända upp bakom motståndarmålet och passade in framför mål där Joni Lehtinen stötte in kvitteringen. Vid 28.49 återtog M-Team ledningen. Riku Reunamäki fick en pass från högra offensiva hörnet till höga slottet. Reunamäki drog till direkt, bollen gick stolpe ut, men tyvärr var Markus Vuorinen först på returen och kunde slå in den i öppet mål. Med sex minuter kvar av andra perioden kvitterade Blue Fox. Anton Kallvik passade till Robin Holländer på vänsterkanten. Holländer timade sitt skott perfekt och prickade in bollen vid bortre stolpen förbi en skymd Ossi Rannala i M-Team-målet. Ställningen var 2-2 efter två perioder och allt skulle avgöras i den tredje perioden.

Vid 46.29 åkte M-Team på en otäck skada. Lari-Patrik Lundström och Johnny Ojala rusade efter bollen mot M-Teams vänstra sarghörn. Lundströms sko fastnade i golvet och han vred sitt knä illa. Lundström blev kvar liggande och matchen avbröts för en stund tills man kunde leda honom av planen. Halvvägs in i den sista perioden kom avgörandet i matchen. Riku Reunamäki hade inslag längs med vänsterkanten i offensiv zon, han tittade upp och såg att Janne Makkonen var helt fri vid bortre stolpen. Reunamäki gav en perfekt pass och Makkonen sköt in bollen i mål. Blue Fox stirrade alldeles för mycket boll i det här läget och man tappade markeringen fullständigt. Vid 55.24 fick hemmalaget chans att kvittera när Chris Starck åkte på en utvisning för låsning av klubba. Tyvärr fungerade inte spelet i numerärt överläge och Blue Fox fick inga bättre chanser. Blue Fox tog time out med en halv minut kvar att spela och man plockade ut Enlund ur målet. Tyvärr gav det inte önskat resultat utan istället var Janne Makkonen som kunde fastställa slutresultatet 2-4 i tomt mål vid tiden 59.59. Riku Reunamäki stod för framspelningen.

Matchkommentar

Det är svårt att vinna en innebandymatch om man bara göra två mål. I dagens innebandy måste du göra fler än två mål för att ha chans att vinna en match. Trots det kan vi konstatera att favorittippade M-Team inte är någon omöjlig motståndare. Riku Reunamäki och Antti Itkonen är otroligt skickliga och effektiva och varje gång de var på plan osade det hett. Sen är det bara att så att det inte går att släppa koncentrationen i en sån här match. Inte ens för en enda stund. Vid 2-3-målet stirrade hela femman på boll och det straffade sig. Första femman var ovanligt blek i dagens match och av dem kan vi vänta oss mera. Att Blue Fox spel ser ut att halta lite för tillfället beror antagligen på att man valde att spela bara fyra träningsmatcher inför säsongen. De första seriematcherna får istället fungera som träningsmatcher inför en förhoppningsvis lång säsong med play off. Nästa match spelas om en dryg vecka på bortaplan mot Blackbords. Då hoppas vi på säsongens första vinst.

Ojala – Saaristo – Keskisipilä
J.Isomäki – Nyman

Ludén – Holländer – Kallvik
Saari – Klingenberg

Nyvall – Nyström – Lehtinen
Mountassir – Rynnäs

Hnery Backman kom in istället för Ronnie Ludén i den tredje perioden. Anton Kallvik gick då ut på vänsterkanten och Backman spelade på topp.